• Inici
  • El calçot
    • El Calçot de Valls
    • Procés productiu
    • Resultat dels assajos
    • Curiositats
    • El Calçot: més que una tradició
    • Com es fa una calçotada?
  • Auca
  • Productors
  • Vídeos
  • Contacte

El calçot de Valls i els camps de cultiu de la IGP, més aprop que mai

 

El calçot de Valls i els camps de cultiu de la IGP, més aprop que mai

 

Explicaran els orígens d´aquesta tradició vallenca i els participants podran fins i tot arrencar els calçots ells mateixos

 

Mas Esquilatxe esdevindrà escenari d’una nova ruta a la ciutat de Valls. Una ruta on els calçots i els camps de cultiu seran els protagonistes, així com la tradició calçotaire i la tradició pagesa del Camp de Tarragona i la comarca de l’Alt Camp.

Amb l’arribada de la temporada de calçotades, a Valls es podran conèixer els calçots de ben aprop de la mà de Francesc Mateu, cultivador de calçots de la IGP i propietari del mas, que compta amb més de 5 hectàrees de cultiu. En una ruta que durarà aproximadament una hora, es mostrarà als visitants tot el procés de cultiu del calçot. A més, s’explicaran els orígens d’aquesta tradició vallenca i els participants podran fins i tot arrencar els calçots ells mateixos.

La ruta combinarà teoria i pràctica però a més, es maridarà amb gastronomia. I és que els visitants un cop finalitzin la visita per Mas Esquilatxe i els seus camps de cultiu podran degustar els productes de la terra i, com no podia ser d’una altra manera, els calçots de Valls.

  • Events i Fires
  • Calendari del consum del calçot.
  • Productors
  • Actualitat

Destacats

Nosaltres els fem per vosaltres...

Nosaltres els fem per vosaltres...

Malgrat el COVID19, els cultivadors de calçots seguim aqui, cuidant els vostres calçots per que en pugueu gaudir a casa o als restaurants. I...

Roda de premsa de l'arrencada del Calçot 2020

Roda de premsa de l'arrencada del Calçot 2020

L'acte comptarà amb la presència del cuiner Nandu Jubany

Adrià Wegrzyn, torna a guanyar el Concurs de Menjar Calçots.
 

Adrià Wegrzyn, torna a guanyar el Concurs de Menjar Calçots.
 

El barceloní ha menjat 200 calçots en 45 minuts

Veure resultats anteriors

Què és una Indicació Geogràfica Protegida?

Què és una Indicació Geogràfica Protegida?

És un distintiu de qualitat, establert per la Unió Europea, amb què distingeix certs productes el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

Aquests productes es diferencien pel seu mètode de producció i d'elaboració de les matèries primeres que procedeixen d'una zona geogràfica concreta. Així, el consumidor pot gaudir de productes conreats al camp amb unes condicions de clima i sòl que, juntament amb l'esfoç que fan els pagesos, els donen unes característiques organolèptiques d'una qualitat excepcional, apte per al delit dels paladars més exigents.

Destacats

Nosaltres els fem per vosaltres...

Nosaltres els fem per vosaltres...

Malgrat el COVID19, els cultivadors de calçots seguim aqui, cuidant els vostres calçots per que en pugueu gaudir a casa o als restaurants. I...

Roda de premsa de l'arrencada del Calçot 2020

Roda de premsa de l'arrencada del Calçot 2020

L'acte comptarà amb la presència del cuiner Nandu Jubany

Adrià Wegrzyn, torna a guanyar el Concurs de Menjar Calçots.
 

Adrià Wegrzyn, torna a guanyar el Concurs de Menjar Calçots.
 

El barceloní ha menjat 200 calçots en 45 minuts

Veure resultats anteriors

Galeria de fotos

Veure més

fons europeu agricola desenvolupamentdepartament d'agricultura generalitat de catalunya
© info@igpcalcotdevalls.cat
  • Inici
  • El calçot
  • Auca
  • Productors
  • Vídeos
  • Contacte
  • Sitemap
  • cat esp eng fra