• Inici
  • El calçot
    • El Calçot de Valls
    • Procés productiu
    • Resultat dels assajos
    • Curiositats
    • El Calçot: més que una tradició
    • Com es fa una calçotada?
  • Auca
  • Productors
  • Vídeos
  • Contacte

Jordi Rovira de Torredembarra guanyador del XXXè concurs de cultivadors de Calçots de la IGP.

Jordi Rovira de Torredembarra guanyador del XXXè concurs de cultivadors de Calçots de la IGP.

L´objectiu d´aquest concurs es reconèixer la feina que durant tot l´any realitzen els cultivadors de  calçots adherits a la Indicació Geogràfica Protegida

Per segon any consecutiu. Jordi Rovira de Torredembara s´ha proclamat guanyador d´aquesta trentena edició del concurs de cultivadors de calçots adherits a la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls que inclou les comarques del Alt i Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès. El segon classificat fou Jaume Papió de Reus i el tercer per als germans Blanch d´Altafulla.
El jurat en aquesta edició no ha valorat tant sols la qualitat, sinó també la llargada de la part blanca del calçot, el gruix , la uniformitat; i  a més enguany s´ha valorat la textura, tenint en compte que temporada rera temporada la qualitat del producte millora i dificulta la decisió dels membres del jurat.
Cal remancar, que enguany la IGP Calçot de Valls ha fet un pas més per tal de protegir l´autenticitat dels manats de calçots que es poden trobar a cooperatives i establiments comercials. Ara a més de portar l´etiqueta amb el segell idifificatiu de la denominació van lligats amb una brida de color blau que porta el nom de la DO.

Un any més el concurs s´ha celebrat en el marc de  la 36ena edició de la Gran Festa de la Calçotada de Valls que ha congregat a més de 35.000 persones  vingudes d´arreu per gaudir d´aquesta festa gastronòmica al voltant d´aquesta ceba tendra dolça, "El Calçot".amb DO

  • Events i Fires
  • Calendari del consum del calçot.
  • Productors
  • Actualitat

Destacats

Nosaltres els fem per vosaltres...

Nosaltres els fem per vosaltres...

Malgrat el COVID19, els cultivadors de calçots seguim aqui, cuidant els vostres calçots per que en pugueu gaudir a casa o als restaurants. I...

Roda de premsa de l'arrencada del Calçot 2020

Roda de premsa de l'arrencada del Calçot 2020

L'acte comptarà amb la presència del cuiner Nandu Jubany

Adrià Wegrzyn, torna a guanyar el Concurs de Menjar Calçots.
 

Adrià Wegrzyn, torna a guanyar el Concurs de Menjar Calçots.
 

El barceloní ha menjat 200 calçots en 45 minuts

Veure resultats anteriors

Què és una Indicació Geogràfica Protegida?

Què és una Indicació Geogràfica Protegida?

És un distintiu de qualitat, establert per la Unió Europea, amb què distingeix certs productes el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

Aquests productes es diferencien pel seu mètode de producció i d'elaboració de les matèries primeres que procedeixen d'una zona geogràfica concreta. Així, el consumidor pot gaudir de productes conreats al camp amb unes condicions de clima i sòl que, juntament amb l'esfoç que fan els pagesos, els donen unes característiques organolèptiques d'una qualitat excepcional, apte per al delit dels paladars més exigents.

Destacats

Nosaltres els fem per vosaltres...

Nosaltres els fem per vosaltres...

Malgrat el COVID19, els cultivadors de calçots seguim aqui, cuidant els vostres calçots per que en pugueu gaudir a casa o als restaurants. I...

Roda de premsa de l'arrencada del Calçot 2020

Roda de premsa de l'arrencada del Calçot 2020

L'acte comptarà amb la presència del cuiner Nandu Jubany

Adrià Wegrzyn, torna a guanyar el Concurs de Menjar Calçots.
 

Adrià Wegrzyn, torna a guanyar el Concurs de Menjar Calçots.
 

El barceloní ha menjat 200 calçots en 45 minuts

Veure resultats anteriors

Galeria de fotos

Veure més

fons europeu agricola desenvolupamentdepartament d'agricultura generalitat de catalunya
© info@igpcalcotdevalls.cat
  • Inici
  • El calçot
  • Auca
  • Productors
  • Vídeos
  • Contacte
  • Sitemap
  • cat esp eng fra